Welk verborgen verhaal vertelt jouw lichaam jou?

Uncategorized Jul 09, 2019

 

Vaak denken we dat ziekte op fysiek niveau geheeld moet worden. En bestrijden we enkel de symptomen van een ziekte, pakken we de kern van het probleem niet aan.

 

We zijn ons vaak niet bewust dat ons lijf eigenlijk zichtbaar maakt wat zich op dieper niveau afspeelt. Dat elke fysieke klacht eigenlijk een verhaal met zich meedraagt, een diepere laag wil blootleggen dat aan de buitenkant niet zichtbaar is.

 

Ons lichaam vertelt precies wat zich op dieper niveau afspeelt, bijvoorbeeld of we ergens verdriet of pijn vasthouden dat niet of niet voldoende verwerkt is, of dat we negatieve gedachten hebben die zo vaak terugkeren dat ze een overtuiging of patroon vormen en ons lichaam ziek maakt.

 

Hoe harder we de oorzaken van onze klachten negeren en de subtiele hints die we krijgen van ons lichaam, hoe sterker ons lijf uiteindelijk fysieke klachten gaat manifesteren. “Wie niet luistert, moet maar voelen…”

 

Als je leert te luisteren naar wat je lijf je te vertellen heeft, kun je zelf de regie nemen over je genezingsproces. En leer je dat je in de kern al heel bent. Je hoeft alleen maar de signalen te leren kennen die je lichaam je geeft.

 

Heb je op bepaalde momenten last van spanning ergens in je lijf, dan kan dat iets zeggen over het verhaal dat je jezelf vertelt. Wanneer je bijvoorbeeld last hebt van een auto-immuunziekte als eczeem of psoriasis, is het zinvol te luisteren wat de expressie van je huid je te vertellen hebt. Heb je last van maag- of darmen, kan het zijn dat je (letterlijk) te veel dingen op je bordje hebt liggen die je niet allemaal kunt verwerken.

 

Elk orgaan of lichaamsdeel heeft een bijbehorende emotie. Dit zien we terug in oude spreekwoorden, die enorm veel wijsheid bevatten, voor hen die het willen horen en zien.

 

We kunnen klachten en ziekten fysiek aanpakken en de symptomen bestrijden. Maar vaak zijn klachten dan niet echt weg, een quick-fixbestaat zelden. Omdat je de dieperliggende oorzaken niet aanpakt, werk je niet aan het fundament voor blijvende healing en komen klachten vaak terug.

 

Heb je vaak hoofdpijn en gebruik je een paracetamol maar pak je de onderliggende factoren zoals stress niet voldoende aan? Dan neem je de oorzaak van je hoofdpijn niet weg… en zal het steeds weer terugkeren (dit is slechts een voorbeeldje: uiteraard kunnen er enorm veel mogelijke oorzaken zijn voor hoofdpijnklachten, en is stress er maar 1 van).

 

Ons fysieke lichaam is de spiegel van je diepste kern, en biedt zoveel boodschappen voor healing op alle niveaus.

 

Ben je je ervan bewust wat jouw klacht of ziekte jou zou willen vertellen? En waarom luister je er (nog) niet naar?

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.